04 January 2018

EdTech Rodeo

Îmi place să particip la conferințe. Întâlnesc oameni dragi, cercetători, specialiști din domeniu, profesioniști pe care-i citesc / admir. Unde anume să mergi? Ce conferință să alegi?
  • Pe blogul  celor de la EdSurge am găsit o listă actualizată cu conferințe adresate atât mediului academic cât și celui preuniversitar (în mare parte din State). 
  • InsideHigherEducation vin și ei cu o listă actualizată (pentru unele evenimente datele s-ar putea să fe încă incerte).
  • EduHub are o listă cu manifestări în general din domeniul educației deschise.
  • TESOL vine și ea cu o listă pe conferințe legate de educație și limbi moderne.
  • și, poate, cea mai exhaustivă este cea oferită de IRRODL.

Cum să-ți dai însă seama dacă evenimentul la care dorești să participi are o anumită ținută și îndeplinește standardele academice? Că nu este organizată sub egida unor organizații fantomă fiind repudiate adesea ca "fake", "scam", "bogus" sau "predatory"? Că aplică diverse practici reprobabile, precum absența peer-review-ului, falsificarea listelor de key-notespeakeri sau a recenzorilor etc? 
O soluție ar fi să consultăm liste care cataloghează astfel de manifestări precum celebra listă a rușinii a lui Jeffrey Beall (sau pentru jurnale și cea a celor de la Cabell). 
Din nefericire lista lui Beall nu mai este acutualizată, acesta decizând să retragă contribuțiile sale pe această temă.
Un documentar interesant pe subiect al celor de la The National:



No comments:

Post a Comment